maanantai 30. lokakuuta 2017

Läskeilyn kohteena: Tesco Finest, Mature cheddar & red onion -sipsit

Perunalastut, tuttavallisemmin sipsit herättävät paljon tunteita herkuttelijoiden keskuudessa. Perimätiedon mukaan ne keksi yhdysvaltalainen kokki 1800-luvulla kun hän yritti vittuilla valittaville asiakkailleen ja kehitti niin ohuen ranskanperunan, että sitä olisi mahdoton syödä haarukalla. Hän ei kuitenkaan osannut aavistaa, että ihminen pystyy syömään myös sormillaan ja asiakkaat päätyivät ylistämään uutta tuotetta.

Noin 200 vuotta myöhemmin Taffel ja Estrella vallitsevat suomen väljähtäneitä sipsimarkkinoita. Makuvaihtoehtoina ovat pelkän suolan (ja meri- ja kivisuolan) lisäksi sata eri sourcream-variaatiota. Vuosien varrella monet hyvät sipsimaut ovat jostain syystä lakkautettu, kuka muistaa esimerkiksi Taffelin X-tra-sipsit tai hiljattainlopetetun Taffel Furious-maun? Ranch-maku tuotiin takaisin, mutta jokainen sisimmissään tietää, ettei tämä ole se sama sipsi kuin ennen, Broadwayssakin oli ennen paljon enemmän makua.

Introducing, Tesco


Brittiläinen vähittäiskauppaketju tuo meidän läskien iloksi sipsikulttuuriin vähän vaihtelua. Mature cheddar & Red onion, käännettynä: kypsynyt cheddar ja punasipuli, kuullostaa omaan korvaan todella hyvältä sipsimaulta. Näitä perunan irvikuvia voi ostaa ainakin joistain S-ryhmän kaupoista.

Hieno, mutta pieni pussi

Itse lastu on sileäpintainen ja ohut. (Helvetin) pieni pussi sisältää niin jättikokoisia lastuja, kuin keskikokoisiakin. Koostumus ja tuntuma vastaa perus taffelin sileäpintaisia poimuttamattomia sipsejä. Maku ei ole tajunnan räjäyttävän täyteläinen, muttei kuitenkaan pliisu. Cheddar maistuu, mutta voisi maistua enemmänkin. Punasipulin erottaa normi sipulimausta extra kirpeytenä, joka komplementoi cheddarin ”tunkkaisuutta”. 

Exhibit one, lastu, peruna-tyyppinen

Ihan ok sipsi. Voittaa ainakin sourcreampelleilyt koska vaan. Hinta 150g pussista on kuitenkin liian suolainen, ei tämä mikään gourmet-tuote kuitenkaan ole.

8+

Plussat:

+ Toimiva maku
+ Vaihtelu suomalaiseen sipsimakupalettiin
+ Maistuu siltä mitä pussin kyljessä lukee

Miinukset:

- Hinta/koko
- Voisi olla vielä enemmän juustoinen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti